fx-phone
 
Masz Pytania? Napisz do nas: info@naturalissa.pl  lub zadzwoń: 608 405 738                                 
 
 

 

Olej z Orzecha Włoskiego - tłoczony na zimno, nierafinowany

Dostępność: duża ilość
Cena: 4,80 zł 4.80
Cena netto: 3,90 zł














ilość szt.
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Naturalissa
Kod produktu: ORZWŁ-271

Opis

Lekki, niekomedogenny olej idealny do pielęgnacji każdego rodzaju cery zarówno mieszanej jak też suchej, wrażliwej, dojrzałej oraz atopowej. Olej jest łatwo absorbowany przez skórę,  szybko wchłania się nie pozostawiając wrażenia tłustości.

Dzięki bardzo wysokiej zawartości kwasu linolowego,  który jest jednym ze składników naturalnego sebum, olej z orzecha włoskiego  zwiększa przepuszczalność naskórka i jest bardzo dobrym promotorem przejścia dla substancji czynnych oraz zapobiega powstawaniu zaskórników.


Działanie Oleju z Orzecha Włoskiego

                                                                                                                                     
•    regenerujące

•    przeciwzmarszczkowe - dzięki zawartości fitosteroli oraz naturalnej witaminy E

•    nawilżające - zmniejsza przeznaskórkową utratę wody (TEWL)

•    przeciwzapalne, kojące

•    działa przeciw egzemom, opryszczce i łuszczycy

•    zapobiega powstawaniu zaskórników

•    łagodzi 


Wskazania:


•    skóra dojrzała

•    cera sucha

•    cera mieszana, trądzikowa – najlepiej łączyć z innymi lekkimi olejami np.
      maliną, konopnym, pachnotką

•    choroby skóry: atopia, łuszczyca

•    skóra wysuszona przez słońce oraz solarium

•    skóra podrażniona inwazyjnymi zabiegami np. silnymi kwasami, retinoidami

•    suchy łupież i swędząca skóra głowy

•    przesuszone końcówki włosów


















 

Dane techniczne

Skład INCI Juglans Regia (Walnut) Seed Oil
Ciężar właściwy/nasypowy Juglans Regia (Walnut) Seed Oil
Zalecane stężenie 5-100%
Właściwości fizyczne żółty płyn
. delikatny orzechowy zapach
Przechowywanie w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku
Zalecenia techniczne nie podgrzewać do temp. wyższej niż 40 C
Skład kwasów tłuszczowych C16:0 Palmitic A– 6,5%
. C18:0 Stearic Acid – 2,2%
. C18:1 Oleic Acid – 19,2%
. C18:2 Linoleic Acid – 61%
. C18:3 Gamma Linolenic Acid (GLA) – 11,1%

Opinie o produkcie (0)

                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                                     

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl