fx-phone
 
Masz Pytania? Napisz do nas: info@naturalissa.pl                                 
 
 

Olej z Pachnotki - Perilla - tłoczony na zimno, nierafinowany

Dostępność: Duża liczba
Cena: 14,90 zł

Cena regularna:

14.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:















ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Olej z Pachnotki - Perilla - tłoczony na zimno, nierafinowany

Dlaczego olejek perilla (olej z pachnotki) to botaniczny ewenement?

W przeciwieństwie do popularnych olejów kosmetycznych, olej z nasion pachnotki (Perilla frutescens) to absolutny rekordzista w zawartości deficytowego kwasu alfa-linolenowego (ALA) z grupy Omega-3. Dostarcza skórze potężnej dawki fitosteroli, kwasu rozmarynowego oraz unikalnego γ-tokoferolu. To sprawia, że nie tylko odżywia, ale aktywnie zmienia strukturę naskórka.

Nienawidzisz uczucia ciężkości i zapchanych porów? Olej z pachnotki posiada ultra-niski potencjał komedogenny (ocena 1-2 w skali 0-5). Jest tzw. suchym olejem – błyskawicznie penetruje naskórek, wchłania się w sekundy i pozostawia satynowe, matowe wykończenie.

Jak działa olej z pachnotki (Perilla) na skórę i włosy?

  • Inteligentny Detoks Porów: Kwas ALA rozrzedza i upłynnia lepkie sebum, zapobiegając blokowaniu się ujść gruczołów łojowych. To klucz w prewencji mikrozaskórników.

  • Mikrobiom Pod Kontrolą: Zaawansowane fitozwiązki kształtują mikroflorę naskórka, tworząc niekorzystne środowisko dla rozwoju mikroorganizmów odpowiedzialnych za powstawanie zmian wypryskowych i trądzikowych (m.in. Cutibacterium acnes).

  • Błyskawiczny Plaster Łagodzący: Rzadki kwas rozmarynowy momentalnie wygasza mikrosygnały zapalne. Natychmiastowo łagodzi uporczywe swędzenie, pieczenie i zaczerwienienia – prawdziwe ukojenie dla cery reaktywnej.

  • Ekstremalna Blokada Nawilżenia: Olej wbudowuje się w spoiwo międzykomórkowe niczym cement, blokując transepidermalną ucieczkę wody (TEWL) i likwidując szorstkość z dnia na dzień.

  • Tarcza Kolagenowa Pro-Aging: Gigantyczna dawka antyoksydacyjna hamuje degradację kolagenu, zapewniając widoczne ujędrnienie cery dojrzałej.

  • Mistrzowska Regeneracja Keratynowa: Idealnie scala rozdwajające się końcówki suchych włosów, uszczelniając ich łuski. Działa niczym regeneracyjny kompres dla pękających dłoni, pięt i łamliwych paznokci.

Wskazania: Dla kogo olejek perilla będzie idealny?

Olejek perilla to surowiec do zadań specjalnych. Sprawdzi się perfekcyjnie przy następujących problemach:

  • Cera tłusta, trądzikowa i ze skłonnością do zaskórników (wymagająca nawilżenia bez obciążenia).

  • Skóra ekstremalnie wrażliwa, łuszcząca się i o podłożu atopowym.

  • Skóra dojrzała, poszukująca silnej ochrony antyoksydacyjnej i ujędrnienia.

  • Skóra sucha z naruszoną barierą hydrolipidową.

  • Zabiegi trychologiczne – olejowanie suchych, porowatych i łamliwych włosów.

"Święta Trójca" dla cery problematycznej – Jak to łączyć?

Chcesz stworzyć mistrzowskie, domowe serum na niedoskonałości, które wchłonie się do matu? Połącz olej z pachnotki perilla z dwoma innymi mocarzami:

  1. Olej z Nasion Konopi (tłoczony na zimno) – wprowadzi kwas GLA, który idealnie naśladuje naturalne lipidy ludzkiego naskórka i wyciszy stany zapalne.

  2. Olej z Nasion Maliny – dostarczy potężnej bariery antyoksydacyjnej z kwasu elagowego, chroniąc cenną pachnotkę przed utlenianiem na twarzy.

Zmiksuj je w równych proporcjach na dłoni (lub w buteleczce), a otrzymasz lekkie, niezapychające i potężnie działające serum olejowe dla cery łojotokowej.

 

Treść chroniona prawem autorskim – kopiowanie, przetwarzanie i wykorzystywanie opisów bez pisemnej zgody właściciela Naturalissy to czyn nieuczciwej konkurencji i naruszenie przepisów art. 10 i 11 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz.U. 1993 nr 47 poz. 211 z późn. zm.), art. 23 i 24 Kodeksu Cywilnego (Dz.U. 1964 nr 16 poz. 93) oraz art. 115 ustawy Prawo Autorskie i Prawa Pokrewne.
W przypadku plagiatu podjęte zostaną natychmiastowe kroki prawne – bo opisy surowców tworzymy na bazie rzetelnych badań naukowych (evidence-based) i własnej ekspertyzy.

CEO – Maja Karen Gąsiorowska
Naturalissa

Dane techniczne

Skład INCI Perilla Frutescens (Perilla) Seed Oil
Zalecane stężenie do 100%
. zapach intensywny, roślinny
Właściwości fizyczne żółty płyn
. zapach intensywny, roślinny
. rozpuszczalny w tłuszczach
Przechowywanie w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku
Zalecenia techniczne nie podgrzewać do temp. powyżej 40 C
Skład kwasów tłuszczowych C16:0 Palmitic Acid - 5.8%
. C18:0 Stearic Acid - 1.2%
. C18:1 Oleic Acid – 13.3%
. C18:2 Linoleic Acid – 12.7%
. C18:3 Linolenic Acid – 65.4%

Opinie o produkcie (0)

Opinie w naszym sklepie publikują wyłącznie zalogowani klienci, co pozwala nam potwierdzić zakup lub użycie produktu. Zgodnie z Dyrektywą Omnibus sprawdzamy je manualnie pod kątem spamu i sprawności technicznej, nie usuwając ocen negatywnych.

Materiały wizualne powstały z wykorzystaniem narzędzi AI oraz autorskiej obróbki. Treść chroniona prawem autorskim – kopiowanie i wykorzystywanie opisów bez pisemnej zgody jest czynem nieuczciwej konkurencji. W przypadku plagiatu podjęte zostaną kroki prawne.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl