Promocje

Nowości

Bestsellery

Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant

Wypełnia zmarszczki, nawilża
Żel o najwyższym, profesjonalnym stężeniu czystego kwasu hialurono-
wego o 3 różnych cząsteczkach

17,90 zł

Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i Glukonolakton Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i  Glukonolakton

Idealny do każdego rodzaju cery wrażliwej, także z trądzikiem różowatym, która nie toleruje kosmetyków z mocnymi kwasami

17,00 zł

Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana

Aktywne serum na zmarszczki. Wypełnia zmarszczki mimiczne,  pod oczami oraz bruzdy

48,00 zł
  • nowość

Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem

Zwiększa ilość podskórnego tłuszczu wypełniając zmarszczki, bruzdy oraz powiększając biust i pośladki

27,00 zł

Liposomowy Kompleks do Cery Naczynkowej - 4% Troxerutyny Liposomowy Kompleks do Cery Naczynkowej - 4% Troxerutyny

Aktywne składniki zamknięte w liposomach - wzmacniają naczynka, zmniejszają zaczerwieniania skóry, łagodzą trądzik różowaty

15,50 zł
  • nowość

Kompleks Peptydowy - skuteczna walka ze zmarszczkami Kompleks Peptydowy - skuteczna walka ze zmarszczkami

Redukuje każdy rodzaj zmarszczek, stymuluje produkcję kolagenu i naturalnego kwasu hialuronowego. Działa ujędrniająco i nawilżająco, poprawia owal twarzy. 

28,00 zł
  • nowość

Kwas Alfa Liponowy w Liposomach - efektywne działanie przeciwzmarszczkowe Kwas Alfa Liponowy w Liposomach - efektywne działanie przeciwzmarszczkowe

Kwa Alfa Liponowy z dodatkiem witaminy C działa  przeciwzmarszcz-
kowo, wybielająco, przeciwzapalnie i antykosydacyjnie.

16,50 zł

Potrójny Kwas Hialuronowy Żel 1,5% - nawilża, liftinguje, ujędrnia Potrójny Kwas Hialuronowy Żel 1,5% - nawilża, liftinguje, ujędrnia

Niezwykle wygodny w użyciu żel hialuronowy o trzech różnych wielkościach cząsteczek kwasu hialuronowego.

7,90 zł

Strona główna

Jeśli masz pytania zadzwoń:  608 405 738w godz. 10.00 - 16.00   lub  napisz: info@naturalissa.pl

100% Olej Tamanu - zimnotłoczony, nierozcieńczany

Oleje & Masła
11.9
PLN
100% Olej Tamanu - zimnotłoczony, nierozcieńczany
100% Olej Tamanu - zimnotłoczony, nierozcieńczany 3 5
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Cena: 11,90 zł
Cena netto: 9,75 zł













Ilość:
szt.
Kod produktu:

5

  • Opis produktu
  • Opinie o produkcie (3)
  • Dane techniczne

Olej o bardzo silnym działaniu przeciwzapalnym, przeciwzmarszczkowym  oraz zmniejszającym świeże blizny i rozstępy. Olej tamanu  absorbuje promienie UV, chroni DNA przed uszkodzeniami wywołanymi promieniowaniem UV , działa silnie antyoksydacyjnie. Tamanu oil jest doskonałym składnikiem pielęgnacyjnym zarówno dla cery dojrzałej jak też młodej z tendencją do trądziku a także skóry głowy

WAŻNA INFORMACJA
Olej oferowany w naszym sklepie jest 100% nierozcieńczonym olejem  pozyskiwanym z owoców Calophyllum Inophyllum.  Różnica jest widoczna zarówno w wyglądzie jak i działaniu. Oferowany olej ma odcień bardzo głębokiej, ciemnej zieleni z lekką domieszką brązu (bez domieszki odcienia żółtego) o gęstej, prawie żelowej konsystencji. Oleje o jaśniejszym kolorze i bardziej lejącej konsystencji mogą być rozcieńczane olejem słonecznikowym co oczywiście negatywnie wpływa na skuteczność surowca

Olej tamanu jest surowcem  o wyjątkowo  wszechstronnym zastosowaniu. Pozyskuje się go z suszonych na słońcu owoców  drzewa Calophyllum Inophyllum.  Głównymi substancjami czynnymi są: kwas kalofillowy i kallofilloidyna, ksantony, które charakteryzują się silnym działaniem antybiotycznym,  przeciwgrzybiczym, antyoksydacyjnym. Olej może pełnić rolę niesterydowego środka przeciwzapalnego.

Badania wskazują na gojące działanie oleju  na świeże blizny i rozstępy. Po kilku tygodniach aplikacji czystego oleju stwierdzono znaczne spłycenie i zmniejszenie wielkości zmian.

W nieporównywalny z innymi środkami sposób,  łagodzi poretinoidowe zaczerwienienie, jak też podrażnienia spowodowane stosowaniem  kwasowych peelingów.

Tamanu oil jest wskazany do pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej oraz  mieszanej w stężeniu 10-15%.  Kwas kalofillowy i inne składniki przeciwbakteryjne przeciwdziałają powstawaniu wyprysków, oraz leczą już istniejące, zapobiegając  przy tym powstawaniu zaskórników. Badania przeprowadzone przez CAC wskazują na skuteczność oleju tamanu w stosunku do Propionibacterium Acnes – bakterii wywołującej ok. 80% przypadków trądziku młodzieńczego.  Bardzo dobrze  wchłania się w skórę, nie pozostawiając tłustego filmu, szybko dając efekt uelastycznienia, nawilżenia.

Dzięki regeneracyjnym właściwościom olej tamanu jest  doskonałym kosmetykiem do pielęgnacji suchej i starzejącej się skóry. Nienasycone kwasy tłuszczowe: linolowy  i olejowy nawilżają i regenerują skórę, odbudowując uszkodzony płaszcz hydrolipidowy.

Leczy i łagodzi: miejsca po ugryzieniach przez owady, opryszczkę, oparzenia słoneczne (w formulacjach łączyć z d-pantenolem), wyprysk alergiczny, otarcia naskórka.

 

Dzięki silnemu działaniu przeciwzapalnemu i bakteriobójczemu olej tamanu daje bardzo dobre rezultaty w pielęgnacji skóry głowy w przypadku łupieżu oraz zapalenia mieszków włosowych.

 

Zastosowanie:  kremy, emulsje i ekspresowe sera do pielęgnacji twarzy,  balsamy do ciała, żele do mycia twarzy i ciała, żele do higieny intymnej, szampony i odżywki do włosów.



Powyższy opis stanowi informacje na temat popartych badaniami leczniczych właściwości oleju. Wiadomo jednak, że każdy organizm ma różną wrażliwość na składniki lecznicze  i kosmetyczne, dlatego prosimy traktować opis tylko jako wskazówki do stosowania, a nie gwarancję 100% skuteczności działania surowca w indywidualnych przypadkach.

Źródła:
http://www.laboratoriumurody.pl/forum/olej-tamanu-calophyllum-oil,t10632,0.html

http://www.globinmed.com/index.php?option=com_content&view=article&id=85082:calophyllum-inophyllum&catid=705:c

Opinie o produkcie (3)

earven
18 stycznia 2009

Fantastyczny olej :-) szybko się wchłania, ładnie odżywia cerę, świetnie łagodzi podrażnienia, zaczerwienienia i ślady "walki" na twarzy. Regularnie stosowany zmniejsza ilość zaskórników. Jest poręczniejszy w użyciu, niż wersja surowa (nie jest tak gęsty). Jedyny minus to kontrowersyjny zapach - coś między selerem a... maggi (?) ale czego się nie robi dla pięknej, promiennej cery. Polecam gorąco.


malinowa
10 maja 2009

Świetny olej! Dość gęsty, tłustawy, ale dobrze się wchłania. Nawilża, nie przetłuszcza, goi. Surowiec dla całej rodziny. Mąż paćka nim szorstkie dłonie, córki traktują nim okolice skłonne do wyprysków, a ja odżywiam na noc skórę. Wszyscy jesteśmy zadowoleni z efektów.


caylea
29 stycznia 2010

Olej jest mi znany już od 2 lat.Używam go na podrażnienia skóry,opryszczkę,w celu regeneracji skóry po kwasach oraz jako dodatek do gotowych kremów.gdyby nie ten specyficzny zapach to pewnie by go nawet do balsamu do ciała dodawała.Kiedy mam jakiś problem ze skórą to sięgam po olejek tamanu lub żyworódkę i w 99 % świetnie sobie radzą z problemami skórnymi.Gorąco polecam:-)


Dane techniczne

Skład INCI Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil,
Ciężar właściwy/nasypowy 0,96g/ml
Zalecane stężenie 5-50%,
. miejscowo do 100%
Właściwości fizyczne gęsty olej w kolorze zielonym
. zapach dosyć intensywny o orzechowej nucie
. metoda otrzymywania: mechaniczne wytłaczanie na zimno owoców drzewa Calophyllum Inophyllum L, olej nierafinowany, niefiltrowany – surowy.
. rozpuszczalny w tłuszczach
Przechowywanie przechowywać w temp. 15-25o C, w szczelnie zamkniętym
Zalecenia techniczne dodawać do emulsji w temperaturze poniżej 50oC, najlepiej stosować proces na zimno
Skład kwasów tłuszczowych C18:1 Oleinowy - Omega-9 - 38%
. C18:2 Linolowy - Omega-6 - 32,9%
. C18:3 Alfa-linolenowy - Omega-3 - 0,2%
. C16:0 Palmitynowy - 13.1%
. C18:0 Stearynowy - 14,7%

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Copyright Naturalissa 2014
Sklep internetowy Shoper.pl
Naturalissa surowce i półprodukty kosmetyczne
Sklep internetowy Shoper.pl