fx-phone
 
Masz Pytania? Napisz do nas: info@naturalissa.pl                                 
 
 

 

Naturalny Bakuchiol 99% - wegański retinol

BAKUCHIOL WEGAŃSKI RETINOL zwany też retinolem roślinnym w szklanej butelce ze srebrną pipetą
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Cena brutto: 38,50 zł 38.50
Cena netto: 31,30 zł





















ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Naturalissa
Kod produktu: 374

Opis

Wstęp

Jak działa Naturalny Bakuchiol  99% – wegański retinol?

Przy jakich problemach warto stosować Naturalny Bakuchiol 99% – wegański retinol?

Jak stosować Naturalny Bakuchiol 99% - wegański retinol?

Z czym łączyć Naturalny Bakuchiol 99% – wegański retinol?

 

Naturalny Bakuchiol o czystości 99% - składnik najwyższej jakości od renomowanego dostawcy.

Bakuchiol - wegański retinol to roślinna, bezpieczniejsza forma retinolu pozyskiwana z rośliny bakuchi.  Od lat stosowany jest w medycynie wschodniej w celu leczenia osteoporozy i przeciwdziałaniu nowotworom.

Od kilkunastu lat wykorzystywany jest w kosmetologii jako bezpieczniejsza roślinna alternatywa dla retinolu, składnika przeciwdziałającego zmianom trądzikowym, wspomagającego walkę z pierwszymi oraz zaawansowanymi oznakami starzenia – zmarszczkami, utratą kolagenu i kwasu hialuronowego.

Idealnie sprawdza się w codziennej rutynie pielęgnacyjnej, nie narażając cery na silne podrażnienia i nadwrażliwość na szkodliwe promieniowanie UV. Bakuchiol może być stosowany przez kobiety w ciąży i matki karmiące, przez co daje większe spectrum możliwości wykorzystania.

Odpowiedni dla wegan i posiadaczek każdego rodzaju cery, również suchej – nie podrażnia, nie wysusza skóry. Zwiększa jej nawilżenie, elastyczność skóry oraz skutecznie reguluje wydzielanie sebum, dzięki czemu sprawdzi się także przy cerze tłustej, szczególnie trądzikowej.

Jest polecany przez lekarzy medycyny estetycznej i chirurgów plastycznych jako efektywny składnik skin-care, który stosowany regularnie, dwa razy dziennie spłyca zmarszczki, usuwa przebarwienia i przywraca świetlisty wygląd skóry.

 

Jak działa Naturalny Bakuchiol 99% – wegański retinol?

  • Zapobiega powstawaniu zmarszczek;

  • Spłyca głębokie zmarszczki oraz drobne linie;

  • Działa przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie;

  • Reguluje wydzielanie sebum;

  • Zwęża pory;

  • Usuwa przebarwienia;

  • Pobudza produkcję kolagenu i kwasu hialuronowego;

  • Poprawia jędrność i elastyczność skóry;

  • Stabilizuje oleje wrażliwe na oksydację w tym czysty skwalen;

  • Pobudza procesy regeneracyjne skóry.

 

Przy jakich problemach warto stosować Naturalny Bakuchiol 99% – wegański retinol?

Każdy rodzaj cery, w szczególności:

  • Skóra dojrzała z widocznymi zmarszczkami,

  • Cera trądzikowa;

  • Głębokie bruzdy i zmarszczki;

  • Skóra po 35. roku życia z pierwszymi oznakami starzenia;

  • Profilaktyka przeciwstarzeniowa od 30. roku życia;

  • Zmarszczki pod oczami i w okolicy ust;

  • Utrata jędrności i elastyczności skóry twarzy, szyi i dekoltu;

  • Skóra często narażona na promienie UV – opalanie, solarium;

  • Starzejąca się skóra dłoni.

Jak stosować Naturalny Bakuchiol 99% - wegański retinol?

Jako dodatek do kremów, serów etc. - dodaj odpowiednią ilość produktu do swojego kosmetyku, by codziennie móc z niego korzystać w bezpieczny i oszczędny sposób. Rekomendowane stężenie Bakuchiolu w produktach kosmetycznych waha się od 0,5% do 2%. W internecie znajduje się mnóstwo kalkulatorów pomagających wyliczyć odpowiednie stężenie produktu.

Zgodnie z wynikami badań najlepsze efekty przynosi stosowanie Bakuchiolu regularnie dwa razy dziennie tj. rano i wieczorem.

Z czym łączyć Naturalny Bakuchiol 99% – wegański retinol?

 

Źródła:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37615835/ 

https://www.bustle.com/style/bakuchiol-vs-retinol

https://www.cosmeticsandtoiletries.com/cosmetic-ingredients/article/21835331/bakuchiol-to-stabilize-retinol-and-polyunsaturated-lipids

Dane techniczne

Skład INCI Bakuchiol
. Surowiec kosmetyczny, wyłącznie do użytku zewnętrznego
Ciężar właściwy/nasypowy 0,969 g/cm³
Zalecane stężenie pielęgnacja: 0,5-2%
. stabilizacja wrażliwych olei: 0,23 - 0,25%
Właściwości fizyczne jasnożółta ciecz
. rozpuszczalny w olejach, alkoholu
Zalecenia techniczne Dodawać w temp. poniżej 40 C
. chronić przed słońcem i temperaturą powyżej 20C
. przechowywanie: najlepiej w lodówce

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                                     

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl