fx-phone
 
Masz Pytania? Napisz do nas: info@naturalissa.pl                                 
 
 

 

Skwalan z Oliwek - 100%

Dostępność: duża ilość
Cena: 17,00 zł 17.00
Cena netto: 13,82 zł














ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Ocena: 3.66667
Producent: Naturalissa
Kod produktu: SKWAL-52

Opis

Naturalny, ekskluzywny olej, pozyskiwany z oliwek - uwodorniony skwalen.  W znaczący sposób zwiększa przenikanie lipofilowych  składników aktywnych takich jak witamina A, E  i innych surowców biologicznie czynnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Dzięki temu jest cennym składnikiem wszystkich produktów przeciwstarzeniowych.

Jest lekkim olejem, który po aplikacji  daje uczucie aksamitnej gładkości bez uczucia tłustości czy lepienia. Doskonale nawilża, uelastycznia  i uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka.

Z badań wynika, że jest składnikiem o  niskim potencjale komedogennym, dlatego stanowi doskonały dodatek również do kosmetyków dla cery tłustej i trądzikowej. Jednak osoby o dużej wrażliwości na powstawanie zaskórników, powinny zacząć od  niższych stężeń procentowych, stopniowo je  zwiększając  jeśli z obserwacji wynika, że surowiec nie powoduje zmian zaskórnikowych.

Skwalan jest również bardzo dobrym antyoksydantem, który chroni skórę przed oksydacją spowodowaną promieniowaniem UV i powstawaniem wolnych rodników. Dzięki temu jest w pełni bezpiecznym składnikiem wszystkich preparatów do stosowania na dzień.

Lekkie działanie bakterio i grzybobójcze  skwalanu chroni  uszkodzoną skórę przed infekcjami, wspomaga proces gojenia się ran. Dzięki tym właściwościom znajduje szerokie zastosowanie w preparatach do pielęgnacji skóry z egzemą i atopowym zapaleniem skóry. 


Wskazania:

• wszystkie rodzaje cery: sucha, tłusta – odwodniona, trądzikowa, naczyniowa,
  wrażliwa i alergiczna

• starzenie i fotostarzenie skóry

• pielęgnacja delikatnej skóry wokół oczu i ust

• spierzchnięta skóra dłoni i stóp


Zastosowanie:

• w kremach, żelach, serach do twarzy i pod oczy

• w balsamach do ciała

• w kremach do rąk i stóp

Dane techniczne

Skład INCI Squalane
Ciężar właściwy/nasypowy 0,8 g/ml
Zalecane stężenie 3 - 100%
Właściwości fizyczne bezbarwna oleista ciecz
. bezzapachowa
Przechowywanie w temp. pokojowej w szczelnie zamkniętych butelkach
Zalecenia techniczne produkt bardzo stabilny, niepodatny na oksydację o długim terminie ważności
. można podgrzewać do temp. do 80oC l

Opinie o produkcie (1)

11 lutego 2009

Świetny dla mojej wrażliwej skóry. Doskonale nawilża i uelastycznia. W połączeniu z HA pozostawia buzię gładką, bez uczucia tłustości.

                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                                     

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl