fx-phone
 
Masz Pytania? Napisz do nas: info@naturalissa.pl  lub zadzwoń: 608 405 738                                 
 
 

 

Olej Śliwkowy - tłoczony na zimno, nierafinowany. Marcepanowy aromat.

Dostępność: duża ilość
Cena: 7,50 zł 7.50
Cena netto: 6,10 zł














ilość szt.
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Naturalissa
Kod produktu: OPLUM-294

Opis

Delikatny i szybko wchłaniający się olej o charakterystycznym, intensywnym zapachu marcepanu i gorzkich migdałów.

Olej z pestek śliwki odżywia i uelastycznia skórę, szczególnie dojrzałą i  suchą, zmniejsza łuszczenie oraz szorstkość, wzmacnia barierę lipidową naskórka. Olej z pestek śliwki jest bogaty w tokoferole (witaminę E)  i beta-sitosterol, o silnym działaniu antyoksydacyjnym i przeciwstarzeniowym,  jest więc świetną bazą do tworzenia kosmetyków typu anti-aging.

Dzięki wysokiej zawartości kwasu oleinowego olej śliwkowy jest bardzo stabilny oraz przedłuża trwałość delikatniejszych olei, dodatkowo zdecydowanie zwiększa przenikanie składników czynnych w głębsze warstwy skóry.

Olej z pestek śliwki doskonale nadaje się do pielęgnacji suchych włosów - zapobiega rozdwajaniu końcówek, nadaje im połysk, miękkość i działa kondycjonująco, świetnie nadaje się także do pielęgnacji zniszczonych paznokci.

W przypadku cery tłustej należy ograniczyć stężenie oleju śliwkowego do 5-15%.


DZIAŁANIE OLEJU Z PESTEK ŚLIWKI:

●    antyoksydacyjne

●    przeciwstarzeniowe

●    przeciwzapalne

●    gojące

●    zmiękczające i odżywiające

●    dodaje blasku włosom, nawilża i zapobiega rozdwajaniu
     końcówek włosów

●    wzmacniające słabe paznokcie


WSKAZANIA

●    skóra skłonna do łuszczenia i przesuszeń

●    osłabienie bariery lipidowej naskórka

●    poparzenia, uszkodzenia i skaleczenia naskórka

●    egzema, łuszczyca

●    zmarszczki, utrata jędrności i inne oznaki starzenia

●    suche, zniszczone, skłonne do rozdwajania włosy

●    kruche, łamliwe paznokcie


ZASTOSOWANIE:

●    sera i olejki do twarzy

●    balsamy, oliwki i masła do ciała

●    olejowe koncentraty i maseczki do włosów

●    sztyfty i balsamy do ust

●    preparaty do paznokci

Dane techniczne

Skład INCI Prunus Domestica Seed Oil
Ciężar właściwy/nasypowy 0,88 g/ml
Zalecane stężenie do 100%
Właściwości fizyczne przejrzysty, jasnożółty olej
. zapach iintensywny, charakterystyczny o wyraźnej nucie gorzkich migdałów i marcepanu
. rozpuszczalny w tłuszczach
Skład kwasów tłuszczowych C16:0 Palmitic Acid - 4 - 9 %
. C18:0 Stearic Acid – 0,7 - 3 %
. C18:1 Oleic Acid - 60 - 80 %
. C18:2 Linoleic Acid – 15 - 25 %

Opinie o produkcie (0)

                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                                     

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl