Promocje

Nowości

Bestsellery

Kwas Hialuronowy 5% - max stężenie Potrójnego Kwasu Hialuronowego Kwas Hialuronowy 5% - max stężenie Potrójnego Kwasu Hialuronowego

Wypełnia zmarszczki, nawilża
Żel o najwyższym, profesjonalnym stężeniu czystego kwasu hialurono-
wego o 3 różnych cząsteczkach

17,90 zł

Tonik z Kwasami PHA 7% - Kwas Laktobionowy i Glukonolakton Tonik z Kwasami  PHA 7% - Kwas Laktobionowy i Glukonolakton

Idealny do każdego rodzaju cery wrażliwej, także z trądzikiem różowatym, która nie toleruje kosmetyków z mocnymi kwasami

17,00 zł

Matrixyl 3000 Matrixyl 3000

Skuteczna i bezpieczna alternatywa dla retinolu: działa przeciwzmarszczkowo, przeciwstarzeniowo i ujędrniająco

28,00 zł
  • nowość

Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem

Zwiększa ilość podskórnego tłuszczu wypełniając zmarszczki, bruzdy oraz powiększając biust i pośladki

27,00 zł

Heksapeptyd Botoks-Like - usuń zmarszczki mimiczne Heksapeptyd Botoks-Like  - usuń zmarszczki mimiczne

Łagodzi mikroskurcze mięśni twarzy, wygładza istniejące zmarszczki mimiczne, chroni przed nowymi

22,00 zł

Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana

Aktywne serum na zmarszczki. Wypełnia zmarszczki mimiczne,  pod oczami oraz bruzdy

48,00 zł
  • nowość

Kompleks Peptydowy - skuteczny składnik kremów przeciwzmarszczkowych Kompleks Peptydowy - skuteczny składnik kremów przeciwzmarszczkowych

Redukuje każdy rodzaj zmarszczek, stymuluje produkcję kolagenu i naturalnego kwasu hialuronowego. Działa ujędrniająco i nawilżająco, poprawia owal twarzy. 

28,00 zł
  • nowość

Koenzym Q 10 w Liposomach - skuteczny składnik przeciwzmarszczkowy Koenzym Q 10 w Liposomach  - skuteczny składnik przeciwzmarszczkowy

Wygładza zmarszczki pod oczami oraz bruzdy. Zwiększa produkcję kolagenu i kwasu hialuronowego. Chroni przed wolnymi rodnikami

18,00 zł

Strona główna

Jeśli masz pytania zadzwoń do nas: 608 405 738    lub napisz: info@naturalissa.pl

L - Arginina

Aktywne Składniki
8.5
PLN
L - Arginina
L - Arginina 1 5
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Cena: 8,50 zł
Cena netto: 6,91 zł





















Ilość:
szt.
Kod produktu:

ARG-171

Producent:
Naturalissa
  • Opis produktu
  • Opinie o produkcie (1)
  • Dane techniczne

 

Czy Twoja skóra jest przesuszona, zniszczona, przez co wymaga uwagi, dobranej pielęgnacji, nawilżenia i ujędrnienia? A może twoje włosycienkie, słabe lub wolno rosną? Chcesz je wzmocnić i przyspieszyć ich wzrost? L-arginina jest preparatem dla Ciebie. Endogenny aminokwas, teoretycznie wytwarzany przez Twój organizm, w związku z tym - nie ma konieczności dostarczania go do organizmu wraz z pożywieniem.

Niestety, jak pokazały badania, wraz z wiekiem zdolność syntezy argininy w organizmie człowieka zaczyna maleć. Jej niedobory prowadzą zaś do zachwiania równowagi wewnętrznej organizmu. Właściwa suplementacja przywróci Twojemu organizmowi odpowiedni poziom tego aminokwasu, co jest istotne ze względu na jego życiowe funkcje.

 

Jak działa L-arginina?

  • Pobudzająco na produkcję kolagenu;
  • Nawilżająco;
  • Ujędrniająco;
  • Regenerująco;
  • Usprawnia procesy gojenia się skóry (szczególnie w przypadku, gdy są one osłabione, np.: cukrzyca, niedobory pokarmowe, AZS);
  • Wpływa na poziom wytwarzania jonów potasu, przez co aktywuje odbudowę naskórka;
  • Podnosi pH formulacji z kwasami AHA, PHA, BHT, nie obniżając ich skuteczności;
  • Wykorzystywana jako peeling, działa wygładzająco, polerująco oraz łagodzi i nawilża;
  • Zwiększająco miejscowo ukrwienie (zmniejsza uczucie wychłodzenia dłoni i stóp);
  • Zwiększająco na poziom mocznika w skórze skuteczniej niż robi to sam mocznik – przy stężeniu 2,5%;
  • Wygładzająco na włosy (ułatwia ich rozczesywanie, zapobiega elektryzowaniu);
  • Zwiększa syntezę tlenku azotu i rozszerza naczynia krwionośne, wzmaga wzrost włosa w sposób analogiczny do minoxidilu.

 

Do jakiego typu cery jest dobra L-argininę?

  • Skóra sucha o osłabionej barierze lipidowej;
  • Skóra odwodniona;
  • Rany, skaleczenia, otarcia naskórka;
  • Skóra po zabiegach z peelingami kwasowymi;
  • Cera starzejąca się;
  • Atopowe Zapalenie Skóry;

 

Jak wykorzystać L-argininę?

  • Jako składnik wzmacniający;
  • Jako składnik nawilżający;
  • Jako składnik pielęgnujący włosy suche, elektryzujące, plączące się;
  • Jako składnik pobudzający porost włosów;
  • Jako składnik wzmacniający w przypadku łysienia;
  • W celu regeneracji i wygładzenia skóry.

 

Jakie kosmetyki można zrobić z L-argininą?

  • Toniki, sera i kremy do twarzy – dodać do preparatu i delikatnie wklepać w skórę;
  • Toniki z kwasami (w połączeniu z G.A.);
  • Balsamy i lotiony do ciała;
  • Odżywki, mgiełki i szampony do włosów;
  • Preparaty wzmacniające włosy;
  • Jako dodatek do zabiegów z kwasami (podnosi  pH formulacji z kwasami AHA, PHA, BHT nie obniżając ich skuteczności).

 

 


 

DLA DOCIEKLIWYCH

Arginina jest aminokwasem pozyskiwanym na potrzeby kosmetyki z brązowego cukru. W organizmie odgrywa zasadniczą rolę w cyklu mocznikowym, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby i układu krążenia. Od kilkunastu lat trwają intensywne badania nad argininą i jej potencjalnymi leczniczymi właściwościami, które wydają się coraz szersze.

 

Arginina w środowisku wodnym pod wpływem obecnego w skórze enzymu arginazy przekształca się do mocznika i ornityny, podnosząc poziom mocznika w skórze silniej niż robi to aplikowany zewnętrznie mocznik. Jako jego prekursor jest szczególnie polecana osobom cierpiącym na atopowe zapalenie skóry, które charakteryzuje się między innymi mocznikowymi deficytami. Zwiększa nawilżenie naskórka, wzmacnia barierę i łagodzi obraz choroby.

Naprawa uszkodzonej bariery skórnej ma związek także z wewnątrzkomórkowym poziomem jonów potasu i kanałami potasowymi. Ich blokery powodują opóźnienie procesu naprawczego i na odwrót - otworzenie kanałów potasowych przyspiesza naprawę bariery i to już po jednokrotnej aplikacji substancji, która działa na kanały potasowe. Arginina jest jednym z niewielu składników kosmetycznych, które te kanały otwierają. Ten fakt w połączeniu ze znacznym zwiększaniem poziomu mocznika w skórze powoduje, że arginina ma unikalne właściwości gojąco-regeneracyjne. Z powodzeniem może być polecana wszędzie tam, gdzie skóra została uszkodzona - czy to w przypadkowy sposób skutkujący utworzeniem rany czy w celowy w postaci aplikacji kwasowego peelingu. Nawet medycyna korzysta z tych właściwości argininy, zalecając często suplementację tym aminokwasem osobom przed i po zabiegach chirurgicznych.

Jako prekursor tlenku azotu znajduje również zastosowanie wszędzie tam, gdzie pożądane jest zwiększenie ukrwienia i rozszenie naczynek krwionosnych, a więc:

 - w preparatach rozgrzewających

 - w produktach wzmacniających porost włosów

 - w lekach wzmagających erekcję

 
Na argininie o stężeniu 20% bazują również profesjonalne preparaty z kwasem mlekowym przeznaczone do stosowania w gabinetach kosmetycznych. Takie peelingi, choć łagodne, działają szczególnie widocznie po zabiegach oczyszczania czy mikrodermabrazji. Przyszpieszają proces gojenia skóry, nawilżają i wygładzają, nie powodując przy tym podrażnień.

 
Źródła:
1. Arginina w kosmetyce
2. The influence of L-arginine on the regulation of epidermal arginase.
3. Potassium channel openers accelerate epidermal barrier recovery.
4. Topically applied arginine hydrochloride. Effect on urea content of stratum corneum and skin hydration
    in atopic eczema and skin aging
5. Arginina z nową twarzą

 

Opinie o produkcie (1)

malinowa
1 kwietnia 2010

Tak, tak, tak! Przede wszystkim nawilża, koi i goi. Niezbędnik w tonikach kwasowych, trzeba tylko uważać i dodawać małymi porcjami bo podnosi Ph roztworu.


Dane techniczne

Skład INCI L-Arginine USP
Ciężar właściwy/nasypowy 0.74g/ml
Zalecane stężenie 0,5-20%
Właściwości fizyczne biały, krystaliczny proszek
. bez zapachu
. pH 11.3
. całkowicie rozpuszczalna w wodzie
Przechowywanie w temp. pokojowej w szczelnie zamkniętych pojemnikach
Zalecenia techniczne unikać kontaktu z powietrzem i wilgocią – nie przechowywać w łazience
. Arginina zdecydowanie podnosi pH formulacji, wartość tę należy skorygować przy pomocy kwasów.

Newsletter

Przed podaniem adresu zapoznaj się z Polityką Prywatności
Sklep jest w trybie podglądu
Copyright Naturalissa 2014
Sklep internetowy Shoper.pl
Naturalissa surowce i półprodukty kosmetyczne
Sklep internetowy Shoper.pl