Promocje

Nowości

Bestsellery

Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i Glukonolakton Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i  Glukonolakton

Idealny do każdego rodzaju cery wrażliwej, także z trądzikiem różowatym, która nie toleruje kosmetyków z mocnymi kwasami

17,00 zł

Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant

Wypełnia zmarszczki, nawilża
Żel o najwyższym, profesjonalnym stężeniu czystego kwasu hialurono-
wego o 3 różnych cząsteczkach

17,90 zł

Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana

Aktywne serum na zmarszczki. Wypełnia zmarszczki mimiczne,  pod oczami oraz bruzdy

48,00 zł
  • nowość

Kwas Alfa Liponowy w Liposomach - efektywne działanie przeciwzmarszczkowe Kwas Alfa Liponowy w Liposomach - efektywne działanie przeciwzmarszczkowe

Kwa Alfa Liponowy z dodatkiem witaminy C działa  przeciwzmarszcz-
kowo, wybielająco, przeciwzapalnie i antykosydacyjnie.

16,50 zł

Liposomowy Kompleks do Cery Naczynkowej - 4% Troxerutyny Liposomowy Kompleks do Cery Naczynkowej - 4% Troxerutyny

Aktywne składniki zamknięte w liposomach - wzmacniają naczynka, zmniejszają zaczerwieniania skóry, łagodzą trądzik różowaty

15,50 zł
  • nowość

Hydrolat z Dzikiej Malwy Hydrolat z Dzikiej Malwy

Nawilża, zmiękcza skórę, łagodzi podrażnienia,   działa   przeciwzapal-
nie. Poprawia elastyczność i jędrność skóry.

6,00 zł

Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem

Zwiększa ilość podskórnego tłuszczu wypełniając zmarszczki, bruzdy oraz powiększając biust i pośladki

27,00 zł

Heksapeptyd Botox Like - usuń zmarszczki mimiczne Heksapeptyd Botox Like  - usuń zmarszczki mimiczne

Łagodzi mikroskurcze mięśni twarzy, wygładza istniejące zmarszczki mimiczne, chroni przed nowymi

22,00 zł

Strona główna

Jeśli masz pytania zadzwoń do nas: 608 405 738    lub napisz:info@naturalissa.pl

Olej z Pestek Czarnej Porzeczki - nierafinowany, tłoczony na zimno

Oleje & Masła
9.5
PLN
Olej z Pestek Czarnej Porzeczki - nierafinowany, tłoczony na zimno
OLEJ-Z-CZARNEJ-PORZECZKI.jpg
  • nowość
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Cena: 9,50 zł
Cena netto: 7,72 zł













Ilość:
szt.
Kod produktu:

216

  • Opis produktu
  • Opinie o produkcie (0)
  • Dane techniczne

 

Jeśli szukasz oleju o lekkiej konsystencji, który  nie pozostawia tłustej warstwy, a skóra po jego zastosowaniu jest ukojona, miękka i jedwabista w dotyku, to włącz do pielęgnacji nierafinowany Olej z Pestek Czarnej Porzeczki.

Jest to delikatny olej, bogaty  w aktywne biologicznie Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe  ( NNKT ok. 70%) w tym kwas gamma-linolenowy – GLA oraz unikalny kwas stearydynowy (SDA) o silnym działaniu łagodzącym i przeciwzapalnym.

Olej z Czarnej Porzeczki jest niezwykle cennym składnikiem pielęgnacyjnym zarówno dla zniszczonej cery dojrzałej jak też młodzieńczej z problemami takimi jak trądzik, łojotok. Doskonale sprawdza się także w pielęgnacji skóry głowy oraz zniszczonych włosów.

Działanie Oleju z Pestek Czarnej Porzeczki:

  • uzupełnia w skórze niedobory GLA, prekursora prostaglandyny PGE1, która odpowiada za prawidłowy stan skóry i chroni przed stanem zapalnym

  • dzięki zawartości GLA i SDA olej wzmacnia barierę skórną , opóźnia powstawanie zmarszczek, chroni przed przebarwieniami

  • łagodzi stany zapalne skóry, podrażnienia, zaczerwienienia

  • wspomaga pielęgnację skóry łojotokowej, trądzikowej

  • nawilża – zmniejszając przez naskórkową utratę wody (TEWL)

  • działa antyoksydacyjnie

  • pielęgnuje skórę głowy i włosy

  • u wielu osób ograniczył wypadanie włosów – stosowany wewnętrznie i zewnętrznie

 

Dla jakiego rodzaju skóry jest dobry Olej z  Czarnej Porzeczki?

Olej z  Czarnej Porzeczki polecany jest do pielęgnacji:

  • skóry wysuszonej, szorstkiej

  • każdego rodzaju skóry dojrzałej z oznakami starzenia

  • skóry tłustej, mieszanej, trądzikowej

  • skóry wrażliwej, skłonnej do alergii

  • skóry atopowej, z egzemą, łuszczycą

  • z wypryskiem łojotokowym

  • łupieżem

  • skóry głowy, włosów oraz paznokci

Jakie możesz wykorzystać Olej z Pestek Czarnej Porzeczki?

Olej z Czarnej Porzeczki możesz wykorzystać jako składnik:

  • dwufazowego nawilżacza w połączeniu z kwasem hialuronowym – wyłóż na dłoń porcję kwasu hialuronowego w żelu, dodaj 1-2 krople olejku, wymieszaj i zaaplikuj na oczyszczoną skórę. Do mieszanki możesz dodać także inne składniki

  •  olejku – serum – dodaj kilka kropli oleju porzeczkowego do dowolnego oleju lub mieszanki olejowej

  •  kremu, balsamu – dodaj kilka kropli do porcji bazy kremowej lub gotowego kremu – wyłóż na dłoń niewielką ilość kremu, dodaj 1-3 krople oleju, wymieszaj i zaaplikuj na oczyszczoną skórę

  • fazy olejowej w recepturze kremu lub balsamu – olej dodaj do wystudzonej formulacji

  •  maseczek i odżywek do włosów - dodaj kilka kropli olejku do maski lub  odżywki

  •  mieszanek do olejowania włosów – dodaj kilka kropli do oleju kokosowego, arganowego lub innego, wetrzyj w suche lub wilgotne (nieumyte) włosy i skórę głowy. Nałóż czepek foliowy i ręcznik, trzymaj od 30 minut do kilku godzin, po czym zmyj dokładnie szamponem

 

  1. http://www.online-health-care.com/herbal-medicines/black-currant-and-borage-oil.ht
  2. The Permeability Barrier in Essential Fatty Acid Deficiency: Evidence for a Direct Role for Linoleic Acid in Barrier FunctioPeter M Elias1, Barbara E Brown1 and Vincent A Ziboh
  3. British Journal of Dermatology , April 1999
  4. GLA - niezwykle ważny kwas, Dr Elżbieta Kowalska- -Wochna Panacea Nr 3 (24) lipiec - wrzesień 2008
  5. http://biotechnologia.pl/kosmetologia/najbogatsze-zrodlo-gla-ogorecznik-lekarski,14602

Opinie o produkcie (0)

Dane techniczne

Skład INCI Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil
. nierafinowany olej, tłoczony na zimno
Ciężar właściwy/nasypowy 0,91 g/ml
Zalecane stężenie 1-100%
Właściwości fizyczne płyn o kolorze zielonym
. zapach: delikatny, porzeczkowy
Przechowywanie w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce
Zalecenia techniczne Olej wrażliwy na wysoką temperaturę i promienie słoneczne
. Dodawać do schłodzonej formulacji w temp. poniżej 40C
Skład kwasów tłuszczowych Skład Kwasów Tłuszczowych
. C16:0 Palmitic Acid - 6,0 – 9,0%
. C18:1 Oleic Acid – 8-16%
. C18:2 Linoleic Acid – 43.0-49.0%
. C18:3 gamma-Linolenic Acid - GLA - 15-20%
. C18:3 alpha-Linolenic Acid (Omega-3) - 12.0-15.0%
. C18:4 SDA - 2 – 5%

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sklep jest w trybie podglądu
Copyright Naturalissa 2014
Sklep internetowy Shoper.pl
Naturalissa surowce i półprodukty kosmetyczne
Sklep internetowy Shoper.pl