Promocje

Nowości

Bestsellery

Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i Glukonolakton Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i  Glukonolakton

Idealny do każdego rodzaju cery wrażliwej, także z trądzikiem różowatym, która nie toleruje kosmetyków z mocnymi kwasami

17,00 zł

Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant

Wypełnia zmarszczki, nawilża
Żel o najwyższym, profesjonalnym stężeniu czystego kwasu hialurono-
wego o 3 różnych cząsteczkach

17,90 zł

Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana

Aktywne serum na zmarszczki. Wypełnia zmarszczki mimiczne,  pod oczami oraz bruzdy

48,00 zł
  • nowość

Kompleks Peptydowy - skuteczna walka ze zmarszczkami Kompleks Peptydowy - skuteczna walka ze zmarszczkami

Redukuje każdy rodzaj zmarszczek, stymuluje produkcję kolagenu i naturalnego kwasu hialuronowego. Działa ujędrniająco i nawilżająco, poprawia owal twarzy. 

28,00 zł
  • nowość

Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem

Zwiększa ilość podskórnego tłuszczu wypełniając zmarszczki, bruzdy oraz powiększając biust i pośladki

27,00 zł

Heksapeptyd Botox Like - usuń zmarszczki mimiczne Heksapeptyd Botox Like  - usuń zmarszczki mimiczne

Łagodzi mikroskurcze mięśni twarzy, wygładza istniejące zmarszczki mimiczne, chroni przed nowymi

22,00 zł

Kwas Alfa Liponowy w Liposomach - efektywne działanie przeciwzmarszczkowe Kwas Alfa Liponowy w Liposomach - efektywne działanie przeciwzmarszczkowe

Kwa Alfa Liponowy z dodatkiem witaminy C działa  przeciwzmarszcz-
kowo, wybielająco, przeciwzapalnie i antykosydacyjnie.

16,50 zł

Koenzym Q 10 w Liposomach - skuteczny składnik przeciwzmarszczkowy Koenzym Q 10 w Liposomach  - skuteczny składnik przeciwzmarszczkowy

Wygładza zmarszczki pod oczami oraz bruzdy. Zwiększa produkcję kolagenu i kwasu hialuronowego. Chroni przed wolnymi rodnikami

18,00 zł

Strona główna

Jeśli masz pytania napisz do nas: info@naturalissa.pl

Olej Jojoba Naturalny

Oleje & Masła
7.5
PLN
Olej Jojoba Naturalny
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Cena: 7,50 zł
Cena netto: 6,10 zł













Ilość:
szt.
Kod produktu:

129

  • Opis produktu
  • Opinie o produkcie (0)
  • Dane techniczne

Wyjątkowo stabilny, lekki olej o budowie zbliżonej do ludzkiego sebum. Olej jojoba wchłania się szybko, nie pozostawiając na skórze tłustej warstwy. Idealny zarówno dla wrażliwej, suchej, skłonnej do łuszczenia cery, jak i do tłustej z trądzikiem. Olej jojoba odżywia, wygładza i zmiękcza naskórek. .


Działanie Oleju Jojoba:

●    nawilżające, zmiękczające, wygładzające

●    wzmacniające barierę skórną

●    regulujące wydzielanie sebum

●    przeciwtrądzikowe

●    przeciwgrzybicze

●    zmiękczające i nawilżające włosy

●    wzmacniające elastyczność włosów

●    zwiększa ochronę UV


Wskazania:

●    cera sucha, skłonna do łuszczenia i podrażnień

●    cera tłusta, trądzikowa, ze skłonnością do zaskórników

●    nadmierne wydzielanie sebum

●    przesuszone, zniszczone, łamliwe włosy

●    w pielęgnacji paznokci

●    choroby skórne o podłożu grzybiczym (ŁZS, AZS)

●    egzemy, poparzenia słoneczne, zranienia

●    jako nośnik perfum


Zastosowania Oleju Jojoba:

●    sera, kremy i olejki do twarzy

●    masła, oleje i balsamy do ciała

●    koncentraty i kremy do stóp i dłoni

●    szyfty i balsamy do ust

●    maseczki i oleje do włosów

●    preparaty do paznokci i skórek

●    maski do twarzy i ciała

●    emulsje myjące

●    mydła

●    olejki do masażu

●    olejki perfumowane


Olej jojoba jest płynnym, roślinnym woskiem, otrzymywanym poprzez tłoczenie na zimno nasion krzewu Simmondsia Chinensis, stabilnym nawet w wysokich temperaturach.

Olej jojoba reguluje wydzielanie sebum, będąc podobnym do sebum, łatwo się z nim miesza, nie powodując powstawania zaskórników. Jest delikatnym środkiem przeciwgrzybiczym i przeciwbakteryjnym, który zmniejsza na skórze ilość chorobotwórczych patogenów. Dzięki tym wszystkim cechom olej jojoba jest często stosowany w preparatach przeciwtrądzikowych.

W preparatach przeciwsłonecznych olej jojoba wzmacnia ochronę (odpowiada faktorowi SPF 4) i wykazuje lekkie, antyoksydacyjne działanie. W produktach chroniących przed zimnem tworzy cienką ochronną warstwę, która odżywia skórę, reguluje gospodarkę tłuszczową i minimalizuje negatywny wpływ czynników zewnętrznych.

Główny składnik oleju jojoba - palmitynian cetylu o właściwościach natłuszczających i odżywczych, jest w swojej budowie zbliżony do oleju wielorybiego. Przyspiesza gojenie ran i regenerację uszkodzonej skóry. Zalecany do pielęgnacji w przypadku egzemy, poparzeń, stanów zapalnych, łojotokowego zapalenia skóry oraz łuszczycy.

Stosowany na włosy, nawet bez rozcieńczenia,  zmniejsza ich łamliwość, zmniejsza łupież, dodaje blasku włosom i działa odżywczo.

Olej jojoba chętnie jest wykorzystywany w aromaterapii. Perfumy na bazie jojoby są trwalsze niż na alkoholu, olej przedłuża żywotność zapachu, nie wpływając na jego zmianę. Sam olej jojoba jest neutralny i bezwonny


Opinie o produkcie (0)

Dane techniczne

Skład INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Ciężar właściwy/nasypowy 0,87 g/ml
Zalecane stężenie 1-95%
Właściwości fizyczne przejrzysty, żółty płyn
. rozpuszczalny w tłuszczach
Przechowywanie w temp. pokojowej w szczelnie zamkniętych pojemnikach

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sklep jest w trybie podglądu
Copyright Naturalissa 2014
Sklep internetowy Shoper.pl
Naturalissa surowce i półprodukty kosmetyczne
Sklep internetowy Shoper.pl