Promocje

Nowości

Bestsellery

Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant

Wypełnia zmarszczki, nawilża
Żel o najwyższym, profesjonalnym stężeniu czystego kwasu hialurono-
wego o 3 różnych cząsteczkach

17,90 zł

Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i Glukonolakton Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i  Glukonolakton

Idealny do każdego rodzaju cery wrażliwej, także z trądzikiem różowatym, która nie toleruje kosmetyków z mocnymi kwasami

17,00 zł

Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana

Aktywne serum na zmarszczki. Wypełnia zmarszczki mimiczne,  pod oczami oraz bruzdy

48,00 zł
  • nowość

Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem

Zwiększa ilość podskórnego tłuszczu wypełniając zmarszczki, bruzdy oraz powiększając biust i pośladki

27,00 zł

Liposomowy Kompleks do Cery Naczynkowej - 4% Troxerutyny Liposomowy Kompleks do Cery Naczynkowej - 4% Troxerutyny

Aktywne składniki zamknięte w liposomach - wzmacniają naczynka, zmniejszają zaczerwieniania skóry, łagodzą trądzik różowaty

15,50 zł
  • nowość

Kompleks Peptydowy - skuteczna walka ze zmarszczkami Kompleks Peptydowy - skuteczna walka ze zmarszczkami

Redukuje każdy rodzaj zmarszczek, stymuluje produkcję kolagenu i naturalnego kwasu hialuronowego. Działa ujędrniająco i nawilżająco, poprawia owal twarzy. 

28,00 zł
  • nowość

Kwas Alfa Liponowy w Liposomach - efektywne działanie przeciwzmarszczkowe Kwas Alfa Liponowy w Liposomach - efektywne działanie przeciwzmarszczkowe

Kwa Alfa Liponowy z dodatkiem witaminy C działa  przeciwzmarszcz-
kowo, wybielająco, przeciwzapalnie i antykosydacyjnie.

16,50 zł

Potrójny Kwas Hialuronowy Żel 1,5% - nawilża, liftinguje, ujędrnia Potrójny Kwas Hialuronowy Żel 1,5% - nawilża, liftinguje, ujędrnia

Niezwykle wygodny w użyciu żel hialuronowy o trzech różnych wielkościach cząsteczek kwasu hialuronowego.

7,90 zł

Strona główna

Jeśli masz pytania zadzwoń:  608 405 738w godz. 10.00 - 16.00   lub  napisz: info@naturalissa.pl

Czysty SkwaLEN Oliwny - najlżejszy ze wszystkich olei

Aktywne Składniki
7
PLN
Czysty SkwaLEN Oliwny - najlżejszy ze wszystkich olei
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Cena: 7,00 zł
Cena netto: 5,69 zł













Ilość:
szt.
Kod produktu:

131

  • Opis produktu
  • Opinie o produkcie (0)
  • Dane techniczne

Wyjątkowo lekki olej - zapewnia ochronę przeciwstarzeniową, antyoksydacyjną, zwiększa ochronę przed promieniowaniem, pozostawiając skórę doskonale nawilżoną z efektem zmatowienia. Idealny do pielęgnacji każdego rodzaju cery szczególnie, trudnej w pielęgnacji, mieszanej skóry dojrzałej,  ale także suchej, wrażliwej, jak też młodzieńczej mieszanej. Skwalen stanowi doskonałą bazę do olejków witaminowych stosowanych z derma rollerem.

Skwalen - płynna frakcja niezmydlana z oliwek jest najlżejszym z olei dostępnych na rynku, - zdecydowanie lżejszym niż skwlan (uwodorniona forma skwalenu). Nie powoduje nieestetycznego rozszerzenia porów ani błyszczenia skóry. Po aplikacji skwalen wchłania się bardzo szybko praktycznie do matu, skóra jest doskonale nawilżona i zmiękczona. 

 

Działanie produktu:

●    nawilżające już po 1 aplikacji

●    wzmacniające barierę skórną

●    ułatwiające transport substancji aktywnych w głąb skóry, w tym
      szczególnie wit.A i pochodnych

●    podnoszące stopień ochrony przeciwsłonecznej (SPF 6)

●    antyoksydacyjne

●    spłycające zmarszczki

●    zmniejszające łuszczenie skóry

●    wygładzające i zmiękczające skórę

●    dodające włosom blasku i elastyczności

●    antybakteryjne i antygrzybicze

●    stabilizujące emulsje i nanoemulsje oraz obniżające ich lepkość

●    utrwalające zapachy


Wskazania:

●    skóra sucha, odwodniona, skłonna do łuszczenia

●    cera mieszana stosowany w stężeniu do 10%

●    osłabienie bariery lipipowej skóry

●    kuracje retinoidami

●    prewencja przeciwstarzeniowa i przeciwnowotworowa

●    ochrona skóry przed działaniem promieni UV i innych szkodliwych
      czynników zewnętrznych

●    pielęgnacja skóry starzejącej się

●    egzemy i łuszczyca

●    utrata zwartości i elastyczności skóry

●    łamliwe, rozdwajające paznokcie

●    suche skórki przy paznokciach

●    łamliwe i kruche włosy

●    jako baza / nośnik perfum



Zastosowania:

●    szybkie sera, koncentraty, olejki do twarzy, szyi i dekoltu

●    mleczka i oliwki do ciała

●    sztyfty, balsamy i pomadki do ust

●    preparaty do pielęgnacji paznokci i skórek przy paznokciach

●    odżywki i maski do włosów

●    maski do twarzy i ciała

●    perfumy w kremie / perfumowane olejki


Skwalen  jest jednym najskuteczniejszych, naturalnych emolientów – ponieważ wchodzi w skład cementu międzykomórkowego i jest obecny w ludzkim sebum w ilości około 13%,  jest składnikiem całkowicie biozgodnym i bezpiecznym nie wywołującym alergii. 

Skwalen oliwny wygładza naskórek, spłyca zmarszczki, wzmacnia barierę i uzupełnia niedobory lipidów, szczególnie po 25 roku życia, kiedy spada poziom skwalenu znajdującego się naturalnie w skórze. Wzmacnia kruche, łamliwe paznokcie i zmiękcza skórki przy paznokciach.


Skwalen wykazuje bardzo silne działanie  antyoksydacyjne. Pełni kluczową rolę w zmniejszaniu działania na skórę wolnych rodników zwłaszcza tlenu singletowego, dodatkowo jest substancją przeciwbakteryjną i przeciwgrzybiczą. Skwalen dezaktywuje chemiczne kancerogeny (czynniki rakotwórcze), powstające w skórze pod wpływem promieniowania słonecznego.

Przy stężeniu 20% skwalenu w preparacie wzrasta znacznie stopień ochrony przeciwsłonecznej - zgodnie z przeprowadzonymi testami faktor SPF wynosi 6.

 


Należy jednak pamiętać, że skwalen nie może być stosowany samodzielnie w preparatach do opalania, należy łączyć go z olejami o wysokim stężeniu naturalnej witaminy E np. olejem z nasion maliny, arganowym lub czystą witaminą E.
(czytaj więcej)


Wyjątkowe właściwości nawilżające skwalenu
Już po jednorazowej aplikacji notuje się wzrost nawilżenia o 30% przy 5% stężeniu skwalenu w preparacie. Proces ten jest wyjątkowo szybki (efekt po 5 minutach) i długotrwały.

 

Skwalen znakomicie sprawdzi się w produktach do cery podrażnionej, wysuszonej retinoidami i po peelingach kwasowych, w pielęgnacji pękających, suchych ust w trakcie przyjmowania izotretinoiny. Znakomity również jako dodatek do nawilżającyh, łagodzących masek.


Skwalen a włosy
Skwalen odżywia przesuszone, zniszczone włosy, dodając im elastyczności i blasku, zmniejsza kruchość oraz suchość włosów i skóry głowy. Coraz częściej stosowany w ekskluzywnych maskach i olejach do pielęgnacji włosów.



Opinie o produkcie (0)

Dane techniczne

Skład INCI Squalene
Ciężar właściwy/nasypowy 0,85 g/ml
Zalecane stężenie 1-50%
. cera trądzikowa do 10%
Właściwości fizyczne postać: bezwonny, bezbarwny olejek
. rozpuszczalny w tłuszczach
. podatny na oksydację pod wpływem promieniowania UV i tlenu
Przechowywanie przechowywanie: w zamkniętych pojemnikach, w lodówce i ciemnym miejscu, z dala od promieniowania UV
Zalecenia techniczne Nie należy używać skwalenu, który był nieodpowiednio przechowywany - w nieszczelnym opakowaniu, narażony na działanie promieni słonecznych lub powietrza
. nie podgrzewać

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Copyright Naturalissa 2014
Sklep internetowy Shoper.pl
Naturalissa surowce i półprodukty kosmetyczne
Sklep internetowy Shoper.pl