Promocje

Nowości

Bestsellery

Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant

Wypełnia zmarszczki, nawilża
Żel o najwyższym, profesjonalnym stężeniu czystego kwasu hialurono-
wego o 3 różnych cząsteczkach

17,90 zł

Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i Glukonolakton Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i  Glukonolakton

Idealny do każdego rodzaju cery wrażliwej, także z trądzikiem różowatym, która nie toleruje kosmetyków z mocnymi kwasami

17,00 zł

Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana

Aktywne serum na zmarszczki. Wypełnia zmarszczki mimiczne,  pod oczami oraz bruzdy

48,00 zł
  • nowość

Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem

Zwiększa ilość podskórnego tłuszczu wypełniając zmarszczki, bruzdy oraz powiększając biust i pośladki

27,00 zł

Liposomowy Kompleks do Cery Naczynkowej - 4% Troxerutyny Liposomowy Kompleks do Cery Naczynkowej - 4% Troxerutyny

Aktywne składniki zamknięte w liposomach - wzmacniają naczynka, zmniejszają zaczerwieniania skóry, łagodzą trądzik różowaty

15,50 zł
  • nowość

Kompleks Peptydowy - skuteczna walka ze zmarszczkami Kompleks Peptydowy - skuteczna walka ze zmarszczkami

Redukuje każdy rodzaj zmarszczek, stymuluje produkcję kolagenu i naturalnego kwasu hialuronowego. Działa ujędrniająco i nawilżająco, poprawia owal twarzy. 

28,00 zł
  • nowość

Kwas Alfa Liponowy w Liposomach - efektywne działanie przeciwzmarszczkowe Kwas Alfa Liponowy w Liposomach - efektywne działanie przeciwzmarszczkowe

Kwa Alfa Liponowy z dodatkiem witaminy C działa  przeciwzmarszcz-
kowo, wybielająco, przeciwzapalnie i antykosydacyjnie.

16,50 zł

Potrójny Kwas Hialuronowy Żel 1,5% - nawilża, liftinguje, ujędrnia Potrójny Kwas Hialuronowy Żel 1,5% - nawilża, liftinguje, ujędrnia

Niezwykle wygodny w użyciu żel hialuronowy o trzech różnych wielkościach cząsteczek kwasu hialuronowego.

7,90 zł

Strona główna

Jeśli masz pytania zadzwoń:  608 405 738w godz. 10.00 - 16.00   lub  napisz: info@naturalissa.pl

Olej z Pestek Granatu

Oleje & Masła
12
PLN
Olej z Pestek Granatu
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Cena: 12,00 zł
Cena netto: 9,76 zł













Ilość:
szt.
Kod produktu:

333

  • Opis produktu
  • Opinie o produkcie (0)

Olej z Pestek Granatu - Tłoczony na Zimno Nierafinowany

Niezwykle cenny olej anti-aging, który zregeneruje Twoją skórę pobudzając ją do produkcji kolagenu i elastyny oraz ochroni przed wolnymi rodnikami generowanymi przez promienie UV.

Złagodzi podrażnienia oraz drobne uszkodzenia skóry, przyspieszy proces gojenia. Dzięki zawartości unikalnego  kwasu punikowego (Omega-5) olej działa przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo.

Olej z pestek granatu ma zastosowanie  w pielęgnacji cery dojrzałej, trądzikowej oraz z różnymi problemami skórnymi a także słabych, zniszczonych włosów

 

Olej z Pestek Granatu - Działanie:

  • działa ujędrniająco, zwiększa elastyczność skóry

  • niweluje drobne zmarszczki

  • wykazuje właściwości antyoksydacyjne - chroni skórę przed negatywnym działaniem wolnych rodników, które przyspieszają starzenie się organizmu

  • wspomaga ochronę przed promieniowaniem UV

  • silne właściwości przeciwzapalne i przeciwzmarszczkowe  - dzięki obecności kwasu punikowego, występującego jedynie w owocach granatu

  • wspomaga leczenie trądziku zwyczajnego i różowatego

  • działa antybakteryjnie

  • pielęgnuje i wspomaga suchą skórę oraz z problemami łuszczycowymi

  • regeneruje i łagodzi podrażnienia wynikające z uszkodzenia naskórka lub poparzeń słonecznych

  • stosowany na włosy działa odżywczo, wzmacniająco, nabłyszczająco

 

 

Dla Jakiego Rodzaju Cery Jest Dobry Olej z Pestek Granatu?

Olej z Pestek Granatu polecany jest do pielęgnacji:

  • cery dojrzałej

  • odwodnionej ze zmarszczkami

  • suchej skóry z podrażnieniami

  • cery trądzikowej

  • skóry poparzonej przez promieniowanie UV (słońce, solarium)

  • łuszczyca

  • egzema

 

 Olej z Pestek Granatu - Zastosowanie: 

  • w kosmetykach do twarzy, szyi i dekoltu o działaniu przeciwzmarszczkowym i regenerującym

  • do łagodzenia podrażnień i poparzeń wywołanych promieniami UV

  • do kremów pod oczy niwelujących opuchliznę

  • w preparatach do włosów w celu odżywienia i przywrócenia im blasku, a także do pielęgnowania skóry głowy w przypadku jej podrażnienia

  • do pielęgnacji suchej skóry

  • jako olejek do kąpieli o działaniu nawilżającym i wygładzającym

  • do walki z problemami skóry trądzikowej, łuszczycowej lub z egzemą


Co można zrobić z oleju z nasion granatu?

  • kremów, serów do twarzy, szyi i dekoltu

  • mydeł i balsamów do ciała

  • szamponów i masek do włosów

  • masek do twarzy

  • preparatów do masażu


 

 




Olej z pestek granatu - specyfikacja

 

Olej otrzymuje się z nasion drzew Granatowca właściwego (Punica granatum), które występują na Bliskim Wschodzie, w Indiach, na wybrzeżu Morza Śródziemnego i w krajach Kaukazu. Uzyskuje się go stosując metodę tłoczenia na zimno.

 

Ostatnio przeprowadzone badania wykazały, że olej ten jest niezwykle skutecznym środkiem antyrakowym. Wynika z nich, że zaledwie przy stężeniu 5% hamuje on powstawanie nowotworów skórnych.

 

Ze względu na zawartość fitoestrogenów może łagodzić uciążliwe objawy związane z okresem przekwitania. W tym celu stosuje się go miejscowo jako środek nawilżający lub doustnie jako suplement diety.

 

Substancje aktywne znajdujące się w oleju z pestek granatu

 

Głównym kwasem tłuszczowym zawartym w tym oleju jest  kwas punikowy (65,1%) należący do Omega 5. Co ciekawe, owoc granatu jest jedynym źródłem tego wyjątkowego kwasu. Jest to związek bardzo zbliżony do sprzężonego kwasu linolowego (CLA), a kwas znaleziony w owocach granatu bywa nazywany „Super CLA”, bo jego skuteczność jest nawet silniejsza niż zwykłego CLA. Ma on intensywne działanie przeciwzapalne i przeciwobrzękowe.

 

Ponadto olej z pestek granatu zawiera polifenole, które hamują powstawanie wolnych rodników i tokoferol, czyli witaminę E, nazywaną także witaminą młodości ze względu na swe właściwości przeciwutleniające.

 

Dzięki dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, olej ten niweluje opuchliznę i łagodzi bóle mięśniowe. Dlatego też zaleca się go przy masażach u sportowców lub jako dodatek do kremów przeciwdziałających obrzękom w okolicach oczu.

 

Olej z pestek granatu wykazuje dużą bioaktywność, dzięki czemu już niewielka ilość dodana do innych olejów czy kremów, pozwala uzyskać oczekiwane działanie.

 

Skuteczność potwierdzona badaniami

 

Lipofilowe frakcje pestek granatu zostały zbadane pod kątem wpływu na żywe komórki naskórka ludzkiego oraz funkcje fibroblastów. Wykazały one, że surowiec ten stymuluje proliferację keratynocytów, a więc ich namnażanie bez wpływu na działanie fibroblastów. Wyniki te oznaczają, że olej z pestek granatu pobudza naturalny proces regeneracji naskórka, przyczyniając się do jego ujędrnienia i zwiększenia elastyczności.

 

Opinie o produkcie (0)

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Copyright Naturalissa 2014
Sklep internetowy Shoper.pl
Naturalissa surowce i półprodukty kosmetyczne
Sklep internetowy Shoper.pl