Promocje

Nowości

Bestsellery

Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant Kwas Hialuronowy 5% Żel - ekologiczny konserwant

Wypełnia zmarszczki, nawilża
Żel o najwyższym, profesjonalnym stężeniu czystego kwasu hialurono-
wego o 3 różnych cząsteczkach

12,90 zł 17,90 zł
  • promocja

Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i Glukonolakton Tonik PHA 7% - Kwas Laktobionowy i  Glukonolakton

Idealny do każdego rodzaju cery wrażliwej, także z trądzikiem różowatym, która nie toleruje kosmetyków z mocnymi kwasami

17,00 zł

Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem Adifill Peptide- wypełnij zmarszczki i powiększ biust własnym tłuszczem

Zwiększa ilość podskórnego tłuszczu wypełniając zmarszczki, bruzdy oraz powiększając biust i pośladki

27,00 zł

Keratyna Hydrolizowana - silna regeneracja włosów Keratyna Hydrolizowana - silna regeneracja włosów

Aktywny składnik o działaniu wzmacniającym i regenerującym strukturę włosów, rzęs oraz płytkę paznokcia.

3,90 zł

Heksapeptyd Botox Like - usuń zmarszczki mimiczne Heksapeptyd Botox Like  - usuń zmarszczki mimiczne

Łagodzi mikroskurcze mięśni twarzy, wygładza istniejące zmarszczki mimiczne, chroni przed nowymi

22,00 zł

Potrójny Kwas Hialuronowy Żel 1,5% - nawilża, liftinguje, ujędrnia Potrójny Kwas Hialuronowy Żel 1,5% - nawilża, liftinguje, ujędrnia

Niezwykle wygodny w użyciu żel hialuronowy o trzech różnych wielkościach cząsteczek kwasu hialuronowego.

7,90 zł

Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana Skoncentrowane Serum Punktowe na Zmarszczki - edycja limitowana

Aktywne serum na zmarszczki. Wypełnia zmarszczki mimiczne,  pod oczami oraz bruzdy

48,00 zł
  • nowość

Kompleks Peptydowy - skuteczna walka ze zmarszczkami Kompleks Peptydowy - skuteczna walka ze zmarszczkami

Redukuje każdy rodzaj zmarszczek, stymuluje produkcję kolagenu i naturalnego kwasu hialuronowego. Działa ujędrniająco i nawilżająco, poprawia owal twarzy. 

28,00 zł
  • nowość

Strona główna

Jeśli masz pytania zadzwoń do nas: 608 405 738    lub napisz:info@naturalissa.pl

Olej Rokitnikowy z Owoców - 100% naturalny

Aktywne Składniki
11.9
PLN
Olej Rokitnikowy z Owoców - 100% naturalny
in_stock
Dostępność:
średnia ilość
Cena: 11,90 zł
Cena netto: 9,67 zł













Ilość:
szt.
Kod produktu:

313

  • Opis produktu
  • Opinie o produkcie (0)
  • Dane techniczne

Olej Rokitnikowy z Owoców - Tłoczony na Zimno Nierafinowany

Idealny składnik kremów przeciwzmarszczkowych,   antyoksydacyjnych. Działa przeciwzapalnie, regeneruje skórę, opóźnia procesy starzenia, działa przeciwtrądzikowo. 

Jak działa Olej Rokitnikowy?

Właściwości Oleju z Rokitnika:

  • przyspiesza regenerację skóry

  • ułatwia gojenia ran

  • działa antybakteryjnie

  • przeciwtrądzikowe

  • wspomaga leczenie oparzeń, odleżyn

  • wspomaga leczenie egzem

  • łagodzi stany zapalne

  • zapobiega powstawaniu blizn

  • antyoksydacyjnie

  • wspomaga ochronę przed promieniami UV – działa ochronnie na DNA i mitochondria komórek

  • nadaje skórze złocisty odcień

  • pomaga w ukryciu cieni pod oczami – dzięki barwieniu skóry na żółty kolor

  • działa przeciwłupieżowo

  • odżywia włosy i nadaje im połysk

 

Dla jakiego typu cery jest dobry olej rokitnikowy?

Olej Rokitnikowy dobrze działa na:

  • cerę naczyniową

  • z trądzikiem różowatym

  • cerę dojrzałą

  • cerę trądzikową

  • cerę suchą, łuszczącą się

  • przesuszoną skórę ciała i głowy

  • cerę z tendencją do alergii

 

Jak wykorzystać Olej z Rokitnika?

  • do serum lub kremu przeciwzmarszczkowego, regenerującego

  • do serum antyoksydacyjnego i wzmacniającego ochronę UV

  • w serach olejowych przeznaczonych do łączenia z kwasem hialuronowym

  • w produktach łagodzących poparzenia zarówno słoneczne jak też innego pochodzenia

  • w leczeniu odleżyn, trudno gojących się ran, odmrożeń

  • pomocniczo w leczeniu egzem, atopowym zapaleniu skóry

  • punktowo na wypryski

  • do poprawy kolorytu skóry

  • w preparatach do włosów i skóry głowy przy wypadaniu włosów, łupieżu, podrażnionej skórze

  • jako aktywny dodatek do balsamów oraz kremów do rąk

 

Jakie kosmetyki możesz zrobić z Olejem z Rokitnika?

Olej Rokitnikowy możesz wykorzystać jako składnik:

 

  • dwufazowego nawilżacza w połączeniu z kwasem hialuronowym – wyłóż na dłoń porcję kwasu hialuronowego w żelu, dodaj 1-2 krople olejku, wymieszaj i zaaplikuj na oczyszczoną skórę. Do mieszanki możesz dodać także inne składniki.

 

  • olejku – serum – dodaj kilka kropli Oleju Rokitnikowego do dowolnego oleju lub mieszanki olejowej

 

  • kremu, balsamu – dodaj kilka kropli do porcji bazy kremowej lub gotowego kremu – wyłóż na dłoń niewielką ilość kremu, dodaj 1-3 krople Oleju Rokitnikowego, wymieszaj i zaaplikuj na oczyszczoną skórę

  • fazy olejowej w recepturze kremu lub balsamu – olej dodaj do wystudzonej formulacji

 

  • maseczek i odżywek do włosów - dodaj kilka kropli olejku do maski lub  odżywki.

 

  • mieszanek do olejowania włosów – dodaj kilka kropli do oleju kokosowego, arganowego lub innego, wetrzyj w suche lub wilgotne (nieumyte) włosy i skórę głowy. Nałóż czepek foliowy i ręcznik, trzymaj od 30 minut do kilku godzin, po czym zmyj dokładnie szamponem.

 

 


  

Olej Rokitnikowy - specyfikacja

Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides L.) - niezwykle cenna roślina posiadająca ogromny potencjał leczniczy i terapeutyczny. Rokitnik jest popularnym, kolczastym krzewem obecnym w naszych ogrodach i parkach. Osiąga od 2 do 4 metrów wysokości. Jego cenne owoce to jasno-pomarańczowe, niewielkie kulki, dojrzewające we wrześniu.

Jagody rokitnika były znane od wieków w Azji i Europie i używane jako składnik wielu ziołowych leków. Pozyskiwany z nich olej jest bogaty w witaminy C/E/A, olejki zawierające minerały i aminokwasy, karotenoidy (antyoksydanty), pigmenty fenolowe, fitosterole i kwasy tłuszczowe. Jest obecnie stosowany w wielu produktach leczniczych i kosmetycznych (np. jako składnik kremów do skóry, suplementów diety, itp.).

Rokitnik jest wykorzystywany w leczeniu chorób skóry, takich jak trądzik różowaty, wypryski, oparzenia, a także stany zapalne wywołane odczynami alergicznymi. Preparaty na bazie rokitnika są również szeroko wykorzystywane w leczeniu poważnych schorzeń, m.in.: powolnego trawienia, schorzenia układu krążenia, uszkodzenia wątroby, urazy ścięgien i więzadeł, choroby skóry w tym owrzodzenia.

W ostatnich latach, lecznicze i farmakologiczne działania rokitnika zwyczajnego zostały dobrze zbadane w badaniach klinicznych. Naukowcy przeanalizowali jego tradycyjne zastosowania przy użyciu badań biochemicznych i farmakologicznych. Stwierdzono w ich wyniku działanie farmakologiczne rokitnika, takie jak: przeciwmiażdżycowe, przeciwnowotworowe, przeciwbakteryjne i regeneracyjne tkanek.

Olej pozyskiwany z pulpy owocowej (zawiera go ok. 8-12%) zawiera cenne substancje: kwas palmitynowo-ileinowy [ok. 30% w masie] tzw. Omega 7, linolowy - Omega 6 i alfa-linolowy - Omega 3 (odpowiednio 5-7% i 3-5%). Mają one największy wpływ na regeneracyjne i odżywcze oddziaływanie na skórę człowieka.

Odbudowujące działanie tych kwasów, jest zalecane zwłaszcza na zniszczony, przesuszony naskórek, czy skórę porażoną trądzikiem lub naczynkową. Przyszłym mamom pomoże zabezpieczyć się przed rozstępami i zadba o właściwą kondycję skóry. Wspomaga także leczenie egzemy, zapalenia atopowego skóry czy poparzeń słonecznych.

Kosmetyki z Olejem Rokitnikowym są idealne do pielęgnacji cery dojrzałej, której zapewniają rewelacyjne działanie odmładzająco-regenerujące bez pozostawiania tłustej powłoki, dodatkowo zabezpieczając ją przez promieniami UV (anty-UV).

Zastosowanie dla tego produktu w kosmetyce obejmuje również włosy i skórę głowy -  niweluje stany zapalne, wzmacnia  cebulki włosowe  a włosom nadaje piękny połysk.


 

Opinie o produkcie (0)

Dane techniczne

Skład INCI Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Berry Oil
Ciężar właściwy/nasypowy 0.914
Zalecane stężenie 1-20%
. miejscowo do 100%
Właściwości fizyczne gęsty olej o intensywnej czerwnono - pomarańczowej barwie
. zapach intensywny
Przechowywanie w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku
Zalecenia techniczne nie podgrzewać
. chronić przed promieniowaniem UV
Skład kwasów tłuszczowych C16:0 Palmitic Acid - 25.0 – 36.0 %
. C16:1 Palmitoleic Acid - 20.0 – 38.0 %
. C18:1 Oleic Acid – ok. 25.00 %
. C18:2 Linoleic Acid – 10.0 – 20.0 %
. C18:3 Alpha Linolenic Acid (ALA)– ≤ 4.0 %

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sklep jest w trybie podglądu
Copyright Naturalissa 2014
Sklep internetowy Shoper.pl
Naturalissa surowce i półprodukty kosmetyczne
Sklep internetowy Shoper.pl